Các đề luyện thi môn Tiếng Anh Lớp 9 (có đáp án)

Các đề luyện thi môn Tiếng Anh Lớp 9 (có đáp án)

I/(1,0p)Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently

1. A. nothing B. cover C. morning D. done

2. A. how B. town C. slow D. power

3. A. change B. chemistry C. choose D. cheese

4. A. match B. catch C. math D. watch

5. A. bread B. great C. break D. steak

II/ (3,0 points) Choose the best word or phrase to complete the following sentences.

1. I like reading books ______ tell about different peoples and their cultures.

A. who B. whom C. which D. where

2. “Buy me a dictionary on your way back,______?”

A. will you B. don’t you C. can’t you D. are you

3. Mary usually walks to school but today she ______ a bike.

 A. ride B. rides C. riding D. is riding

4. She worked hard ______she passed the exam.

A. so B. if C. because D. as

5. I’ll give you a lift to the station if you _______ in a hurry.

A. were B. are C. will be D. would be

6. I’m feeling pretty tired. Do you mind ______ me home?

 A. taking B. took C. take D. to take

7. Nam looks much _______ today than yesterday.

A. good B. well C. better D. the best

8. Scientists and engineers have invented devices to remove ______ from industrial wastes.

A. polluted B. pollute C. polluting D. pollutants

9. The dress you bought is of very good quality. It ______ very expensive.

A. may be B. must be C. should have been D. must have been

10. The Pikes put ______ their trip because of bad weather.

A. away B. up C. out D. off

11. Neither Linh nor her classmates ______ the National Museum so far.

 A. visit B. visited C. have visited D. has visited

 

docx 20 trang hapham91 20/04/2021 36151
Bạn đang xem tài liệu "Các đề luyện thi môn Tiếng Anh Lớp 9 (có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ 06
I/(1,0p)Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently 
1. A. nothing	B. cover	C. morning	D. done
2. A. how	B. town	C. slow	 D. power 
3. A. change	B. chemistry	C. choose	D. cheese 
4. A. match	B. catch	C. math	 D. watch
5. A. bread	B. great	C. break	D. steak
II/ (3,0 points) Choose the best word or phrase to complete the following sentences. 
1. I like reading books ______ tell about different peoples and their cultures. 
A. who 	B. whom 	C. which	D. where
2. “Buy me a dictionary on your way back,______?”
A. will you 	B. don’t you 	C. can’t you 	D. are you
3. Mary usually walks to school but today she ______ a bike.
	A. ride	B. rides	C. riding	D. is riding
4. She worked hard ______she passed the exam. 	
A. so	B. if	C. because	D. as
5. I’ll give you a lift to the station if you _______ in a hurry. 
A. were 	B. are 	C. will be 	D. would be
6. I’m feeling pretty tired. Do you mind ______ me home?
	A. taking	B. took	C. take	D. to take
7. Nam looks much _______ today than yesterday.
A. good	B. well	C. better	D. the best
8. Scientists and engineers have invented devices to remove ______ from industrial wastes.
A. polluted 	B. pollute 	C. polluting 	D. pollutants
9. The dress you bought is of very good quality. It ______ very expensive.
A. may be	B. must be	C. should have been	D. must have been
10. The Pikes put ______ their trip because of bad weather. 
A. away	B. up	C. out	D. off
11. Neither Linh nor her classmates ______ the National Museum so far.
	A. visit	B. visited	C. have visited	D. has visited	
12. Nga: “You look nervous! ______” – Hoa: “This thunder scares me to death.”
A. How are you? 	B. Why’s that? 	C. Come on! 	D. What’s wrong?
13. He was homesick and he ______ all his family and friends.
	A. missed	B. wished	C. desired	D. hoped
14. I'm very ______ to you for putting in so much hard work.
	A. thoughtful	B. grateful	C. considerate	D. careful
15. If you come to the theatre late, you have to wait until the ______ to get in.
	A. break	B. refreshment 	C. interval	D. half-time
III. Choose the underlined part (marked A, B, C or D) that needs correction.
21. I look forward to have the resolution to the problem I have mentioned.	
	 A	 B	 C	 D
22. They have moved nothing in your room while they sent you to the hospital.	
	 	 A	 B	 C	 D
23. Aren’t you afraid that they will sack you if you didn’t start coming to work on time?
	A	 B	 C D
24. I had to drive to the factory to pick up my brother, who’s car wouldn’t start.	
	 A	 B	 C	 D
25. It was not easy for us getting tickets for the concert.
 A B C D	
IV. Give the correct tense or form of the verbs in brackets. 
26. When my mother came home from work, I_________(cook) dinner.	
27. Jane_________(go) to school by bicycle every day.	
28. The children_________(play) badminton in the stadium now.	
29. You_________(go) to London last month?	
30. The candidates mustn’t_________(bring) books into the examination room.
V/ (1,5 points) 
 Along with jogging and swimming, cycling is one of the best all-round forms of exercise. It can help to increase your strength and energy, giving you more efficient muscles and a stronger heart. But increasing your strength is not the only advantage of cycling. Because you’re not carrying the weight of your body on your feet, it’s a good form of exercise for people with painful feet or backs. However, with all forms of exercise it’s important to start slowly and build up gently. Doing too much too quickly can damage muscles that aren’t used to working. If you have any doubts about taking up cycling for health reasons, talk to your doctor and ask for his/her advice. 
Ideally you should be cycling at least two or three times a week. For the exercise to be doing you good, you should get a little out of breath. Don’t worry that if you begin to lose your breath, it could be dangerous and there must be something wrong with your heart. This is simply not true; shortness of breath shows that the exercise is having the right effect. However, if you find you are in pain then you should stop and take a rest.
1. People with back problems might go cycling because__________.
A. it enables them to carry the weight of their body on their feet
B. it does not make them carry the weight of their body on their feet	
C. it helps to make their backs become stronger
D. it helps them to relieve their backache
2. All forms of exercise must be started__________.
A. gradually B. quickly	 C. strenuously	D. violently
3. According to the writer, it is best to go cycling__________.
A. once a week	B. at least two or three times a week
C. at least two or three times a day	D. every day
4. You should not worry about the shortness of breath because__________.
A. it shows that there is something wrong with your heart
B. it shows that you should stop and take a rest
C. it is a sign of exercise having the right effect 
D. it is a sign of your getting rid of your heart problem
5. Which of the following is NOT included in the advantages of cycling?
A. Giving you a stronger heart	 B. Increasing you strength and energy
C. Giving you better muscles	 D. Making you look younger 
VI/ (1,5 points) Fill in each blank with one suitable word. 
	Energy is one of the problems that many people are interested in. It is not an unfamiliar word. It is heard, said, discussed day after day. It is close to everyone’s (1)_____ life. You turn on the lamp and it is (2)______ that gives you light. You turn on a TV and it is energy that gives you pictures and sound. You ride a motorcycle and it is energy that gives you movement. You (3)______ your meals and it is energy that gives you heat to boil rice.
 The problem is that the demand for energy is rising and that the price of energy is getting (4)______ and higher. The supply of energy on earth is limited. It cannot provide us all forever. The shortage of energy in the future is inevitable. Therefore, (5)______ energy is a must if we want to continue to live in a safe and sound world.
VII/ (1,5p) Complete the following sentences, using the words or phrases suggested. 
1. I / feel / hopeful / that / we / find / suitable house / very soon.
2. She / not / play / piano / well / as / her sister.
3. I wish / could / give you / all the expensive things / life.
4. You / hear / Maria / since / you / leave school?
5. The people / live / next door to us/ keep / have / all night parties.
VIII/(1,5p) 
1. People are going to build a new library in the area.
à A new library _______________________________________________.
2. “Why don’t you take a day off tomorrow?” she said to me. 
à She suggested that ____________________________________________.
3. The weather is bad so we can’t go camping. 
à If the weather ________________________________________________.
4. He was punished because he behaved badly. 
à Because of __________________________________________________.
5. The keeper had no sooner opened the case door than the lion attacked him.
àHardly ______________________________________________________.
Key to FP6
I/ 
1. C. morning
2. C. slow
3. B. chemistry
4. D. watch
5. A. bread
II/ 
1. C. which
2. A. will you 
3. D. is riding
4. A. so	
5. B. are 
6. A. taking
7. C. better
8. D. pollutants
9. B. must be
10. D. off
11. C. have visited
12. D. What’s wrong?
13. A. missed
14. B. grateful
15. C. interval
III 21. have à having 22 while à	since 23 didn’t à don’t
24 who’s à whose 25. getting	à to get
VI. 26. was cooking 27. Goes 28. are playing 29Did you go 30bring
V/ 
1. B
2. A
3. B
4. C
5. D
VI/ 
1. daily
2. energy
3. cook/ prepare
4. higher
5. saving
VII/ 1. I feel hopeful that // we will/(can) find // a suitable house very soon.
2. She doesn’t/(can’t) play // the piano // as well as her sister.
3. I wish I // could give you all the expensive things // in life.
4. Have you // heard from Maria // since you left school?
5. The people who/(that) // live next door to us // keep (on) having all night parties.
The people living // next door to us // keep (on) having all night parties.
VIII/ 1. A new library is // going to be // built in the area.
2. She suggested that I // (should) take a day off // the following day/(the next day).
3. If the weather weren’t // bad, we // could go camping.
If the weather were // fine/(nice/ better), we // could go camping.
4. Because of his bad // behavior //, he was punished.
Because of behaving // badly, // he was punished.
5. Hardly had // the keeper opened the case door when // the lion attacked him.
ĐỀ 10
I. (1,0p)
A . Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others 
1. A. region 	B. regard 	C. logical 	D. energy
2. A. stopped 	 B. laughed 	C. walked 	D. stayed
3 .A .televisions 	 B. doors 	 C. lights 	D. windows
B . Find the word A, B, C, or D which has different stress pattern in line
4. A. exist B. avoid	 C. support	 D. notice
5 .A.hungry B. disease	 C. spacious	D. danger
II. Choose the best words or phrase (A,B,C or D) to complete the sentences (2.ps)
1. Hanoi is famous .its beauty.
 A . for	B . about	C . with	D. by
2. Let’s go out and enjoy the sunshine, ..? – That’s a good idea.
 A . will you	B . don’t you	C . won’t we	D . shall we
3. He’s used in heavy traffic everyday.
 A . drive	B . to drive C . driving	D . to driving
4. If the weather tomorrow, we’ll have a picnic.
 A . is	 B . were C . was D. will be
5. Walking is a good form of exercise for .. young . old.
 A . neither / or	B . either / nor	C . both / and	 D . both / or
6. The New Year is celebrated ..midnight .. January 1.
 A . in / on	B . at / on	C. at / in	D . in /in
7. Can you .. the volume a little? I can’t hear it very clearly.
 A . play B . sing C . down 	 D .turn
8. He is man .. we wanted to find.
 A . who	 B . whose C . whom	 D . which
9.A “They suggest going to Sapa on the weekend.” B “ .”
 A . That’s a fine day	 B . That’s a good idea C . That’s a trip D . That’s a reason
10. Mai is very tired,she has to finish her homework before she goes to bed.
 A. Eventhough	B. So	C. However	 D.Therefore
III : Give the correct tense of the verbs in the brackets (1 pts):
I. ( write ) ...........to my pen pal 2 months a go, but I ( not receive ).......... his reply since then.
I can’t go out because it ( rain ).............. and I ( not have )........................ a rain coat. 
She ( say ) .......she would phone me this morning,but it’s now 12.30 and she (not phone) yet.
He had a bad fall while he ( repair ).............................. his roof.
Laura wishes that she ( not live ).......................... in a small flat .
6 . Our school ( repair) ...............................in some years
7 Nga suggests ( help)............................... the poor
IV. Give the correct tense or form of the words in brackets . (1,0 p ) 
1.. We often take part in many ..activities at school. (culture)
2 The Internet has helped students study more (effective)
3. There are many ..in Viet Nam every year ( celebrate)
4 Solar energy does not cause . (pollute)
 5 . is one of big proplems in the world ( forest)
V :Choose the underlined word or phrase that needs correcting: (1pt)
2.	Fish must keep in a refrigerator or it will spoil. 
3.	Tom is always forget his keys and that really annoys me. 
4.	She spends her free time to visit galleries and museums. 
5 . My father prefers watching films at home than going to the cinema .
VI. (1,0p)
Almost a hundred thousand people were killed and half a million homes destroyed as a result of an earthquake in Tokyo in 1923. The earthquake began a minute before the noon when the inhabitants of Tokyo were cooking their midday meals. Thousands of stoves were overturned as soon as the earth began to shake. As a result, small fires broke out everywhere and quickly spread. The fire engines were prevented from going to help because many of the roads had cracked open. It was impossible to use fire fighting equipment as most of the water pipes had burst. Consequently, over ninety percent of the damage caused by fire rather than by the collapse of the buildings. 
How many people were killed in the earthquake in Tokyo in 1923?
A. Ten thousand people	B. Almost a hundred thousand people
C. Thousands of people	D. Many people
When did the earthquake begin?
A. began a minute before the noon in 1923	B. began a minute before the noon in 1924
C. began a minute before the noon in 1925	C. began a minute before the noon in 1922
What happened as soon as the earth began to shake?
A. people died	B. the water pipes had burst
C. Thousands of stoves were overturned	D. the roads had cracked open
Why was the fire engines prevented from going to help?
A. because the water pipes had burst B. because no one helped
C. because small fires broke out everywhere	 D. because many of the roads had cracked open
What was most of the damage caused by?
A. fire	B. the roads C. water pipes D. the collapse of the buildings
VII Read the following passage, then choose the correct answer (1p)
	Jeans are very popular with (1)________people all over the world. Some people say that jeans are the “uniform” of youth. But they haven’t always been popular. The story of jeans (2)________almost two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth made in genoa was (3)________“jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a saleman in California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. Because they were so strong, “Levi’s pants” became (4)________with gold miners, farmers and cowboys. Six years later Levis began making his pants with blue cotton cloth called denim. Soon after, factory (5)_______in the US and Europe began wearing jeans. Young people usually didn’t wear them.
1. A. rich	B. old	C. young 	D. poor
2. A. start	B. starts	C. was starting 	D. started 
3. A. call	B. calls	 C. calling	D. called
4. A. famous 	B. popular 	C. good 	D. wonderful
5. A. workers	B. drivers	C. cowboys	D. Farmers
SECTION D : WRITING (2ps)
	 VIII. Complete the second sentences without changing the meaning of the first sentences. (1.0p)
I don’t have a map, so I can’t show you the way
=> If I 
The man is my new boss. He is talking to the lady over there. 
=> The man 
“Does Mr. Pike live here?” the postman asked the boy.
=> The postman asked .
4. They will build a new school next month.
=> A new school .. ..
5 Though he lives in England, he can’t speak English well.
=>In ..
Question IX. Write sentences with the cues given. (1 p)
1.He / used / wear / uniforms / when / he / be / school.=> 
2. I/not/meet /parents/ since last Sunday.=> ...
3. They /say /they /be /back /following day.=> 
4. She / wish / she / have / new computer/ next school year.=> 
5 I / meet / Lan, / mother/ be / kind to everyone.=> .
 KEY
I/ 1.B. 2.D. 3.C. 4. D 5. B
II/ 1. A 2.D 3.D 4.A 5.C 6.B 7.D 8.C 9.B 10.A
III/ 1. wrote - haven't received 2. is raining – don’t have 3. said - hasn't phoned 
4. was repairing 5. didn't live 6. will be repaired 
IV/ 1 Cultural 2 effectively 3 celebrations 4 pollution 5 Deforestation
V/ 1:C 2:A 3 : B 4: C 5 : D
VI/ 1B 2 A 3 C 4 D 5 A
VII/ 1-C 2-D 3-D 4-B 5-A
VIII/ 1 - If I had a map, I could show you the way.
2 - The man who is talking to the lady overthere is my new boss.
3 - The postman asked the boy if Mr Pike lived there.
4 - A new school will be built next month.
5- In spite of living in England, he can’t speak English well
IX/ 1. He used to wear uniforms when he were at school. 
 2. I haven't met my parents since last Sunday.
 3.They said they would be back the following day.(the next day) 
 4. She wishes she would have a new computer next school year
 5 I met Lan , whose mother is kind to everyone
Đề 11
I Pronunciation 
A. Circle the word underlined part is pronounced differently from that of . (1.0 point)
1. A. mention	B. option C. federation D. question
2.	A. ghost	B. office C. long D. modern
3. 	A. waited	 B. mended	 C. objected D. faced
B Find the word A, B, C, or D which has different stress pattern in line 
A.energy B.plentiful	 C. disappear	 D.celebrate
A.recycle B. description	 C. contribute	 D atmosphere
II. Circle the best answer to complete each of the following questions. (3.0 points)
1.The book ______ consists of four parts has been translated into Vietnamese. 
A. which 	B. what 	C. who 	D. whose
2. My friend is fond of _______ to music in the evening.
A. listen	B. listening	C. to listen	D. listened
3. My sister loves watching the stars .. night.
A. on	B. in	C. at	D. for
4. He was born ______ September 10th, 1996. 
A. in 	B. on 	C. at 	D. from
5. Traveling by air is not cheap and it isn’t interesting ______. 
A. either 	B. neither 	C. too 	D. also
6. “I suggest going to the beach on the weekends.” “____________”.
A. That’s a fine day! B. That’s a good idea! C. That’s a good trip!	D. That’s a reason!
7. If I were you, I _______ to buy that car.
A. would forget	B. will forget	C. forget	D. forgot
8. Lan studied hard, ______ she completed her exam successfully. 
A. although 	B. so 	C. because 	D. since
9. “I can’t find my wallet, Tom” – “Don’t worry. I’ll help you to ______ it”
A. look for	B. take care of	 C. put on D. turn off
10. _______ he wasn’t invited, he went to the party.
A. Although	B. Because	C. So	D. As
11. His house looks very large and beautiful. It is _________house.
A. a seven-room	B. a seven-rooms	C. seven room	D. seven rooms
12. "What would you like to drink?" - "_________".
A. Yes, please	B. Milk, please	C. No, thanks	D. OK
13. Lan is very tired. _________, she has to finish her assignment before going to bed.
A. Although	B. So	C. Therefore	D. However
14. Your sister works in a foreign company, ..she?
A. isn’t	B. didn’t	C. wasn’t	D. doesn’t
15. It's very hot today. I wish I_________on the beach now.
A. am	B. was	C. were	D. have been
III. Complete each sentence with appropriate forms of the verb in brackets (2.0 points)
1. Hung (1.know) . a little English, so he (2.wish) ....he (3.can speak) it fluently.
2.When I entered his room, I ( 4.see ) him (5.sleep) .. in a chair
3.My sister is on her summer holiday. She ( 6. lie ) on the beach at the moment .
4.If I ( 7. be ) ..you , I would buy that house 
5. I enjoy (8. teach) .., and I (9. teach) . for ten years.
6. I suggest ( 10. put ) .garbage bins around the schoolyard.	
IV. Read the passage and circle the best answer to each of the following questions about it. (1.0 point)
 Last year, we had a nice holiday. My friend and I went to the seaside for a month. I had been to the seaside several times before, but this was the first time for my friend. Naturally, it was a great event for him. Finally, the day came. It was a fine morning. We got up very early because we wanted to leave home after breakfast. We made the journey by car. We reached the seaside at noon. We spent many hours on the beach. We enjoyed making castles and channels in the sand. People said we ought to spend at least a few weeks at the seaside. It we could stay longer, so much the better.
How long did the writer and his friend spend at the seaside?
A. A week B. A few weeks C. A month D. A few months
 2. Who went to the seaside the first time?
 A. The writer B. The writer and his friend
 C. The writer’s family D. The writer’s friend
 3. What was the weather like on the day they started their journey to the seaside?
 A. It was bad B. It was rainy C. It was snowy D. It was nice
 4. How did they travel to the seaside?
 A. By car B. By train C. By bus D. By air
 5. When did they reach the seaside?
 A. At 8 o’clock B. At 12 o’clock C. At 4 p.m D. At 9 p.m
V. Choose the best word from the box to fill in each gap in the following passage. (1.0 point)
too
from
have
to live
destroying is
	We are all slowly (1) destroying the earth. The sea and the rivers are (2) dirty to swim in. There (3) so much smoke in the air that it is unhealthy (4) .in many of the world’s cities. In one well- known city, for example, the gases (5) cars pollute the air so much that traffic policemen (6) ..to wear oxygen masks.
VI. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (1.6 points)
1. " Do you like pop music?" he asked me.
-> He asked me if ..............................................................................
2. The flat's very noisy, but we enjoy living there.
-> Even though........................................................................
3. I am sorry that I can't come to your party. 
-> I wish I ............................................................................
4. Mary is reading an English novel. It is interesting.
-> The English novel which 
5. They were late for school because it rained heavily.
-> It rained .............................................................................................................
 6. Work hard or your parents will be unhappy. 
® If you .
 7. They grow rice in tropical countries 
® Rice is 
 8. It takes Minh 2 hours to do his homework every day. 
® Minh spends ......................................................................
 VII : Complete each of the following sentences, using the words given. (0.4 point)
1. If/ I/ meet/ alien/ outer space/ I/ invite/ home/ talk.
 ...........................................................................................................................................
2. mom/ never/ travelled/ by/ air/ before.
 ...........................................................................................................................................
Key 11
I. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. 
1. D
2. A
3. D
4. C
5. D
II. Circle the best answer to complete each of the following questions. 
1. A
4. B
7. A
10. A
13. C
2. B
5. A
8. B
11. A
14. D
3. C
6. B
9. A
12. B
15. C
III. Complete each sentence with appropriate forms of the verb in brackets. 
1. knows
6. is lying
2. wishes
7. were
3. could speak
8. teaching
4. saw
9. have taught
5. sleeping
10.putting
IV	
1. C
2. D
3. D
4. A
5. B
V. 
1. destroying
2.too
3. is
4. to live
5.from 6 have
VI. 1. He asked me if I liked pop music. 
2 Even though the flat's/is very noisy, we enjoy living there.
3. I wish I could come to your party.
4. The English novel which Mary is reading is interesting.
5. It rained heavily, so they were late for school.
6.If you don’t work hard, your parents won’t be happy/ If you work hard, your parents will be happy
 7.Rice is grown in tropical countries
 8Minh spends 2 hours doing his homework everyday 
VII. 1. If I met an alien from outer space, I would invite him/her/it to my home and talk/ to talk.
2. I have never travelled by air(before).
ĐỀ 13
I. Choose the underlined part that is pronounced different from others. (1pt) 
1. A. invited 
2 .A. house
3. A. cartoon 
4. A. motion 
 5.A.mean 
B. attended 
B. harm B. carry B. question B. ready 
C. celebrated
C. hour C. face 	
C. mention C. head 
D. splayed
D. husband 	 D. coin
D. collect
D. fiction 
D. weather
II. Choose the best answer. (2pt)
1. You and I went there together , .?
 A. didn’t you	 B. didn’t I	 C. didn’t we D. did we
2. John isn’t going to go, and Peter isn’t .
 A. too	 B. either	 C. also	 D. as well
3.We wish you here with us now.
A. be B. were	 C. are	 D. would be
4.I was born .. 1987.
A. on B. in 	 C. of 	 D. at 
5.If he soon, he will miss the train.
A. doesn’t come B. isn’t coming C. didn’t come D. won’t come
6 We are too late. The plane .off ten minutes ago.
 A. took	 B. has taken C.had taken	 D. was taken
7.John didn’t do his homework, .?
 A. didn’t he B. did John	 C. didn’t John	 D. did he
8. Lam passed the test successfully he worked very hard.
	A. though	B. so 	 C. If	D. because
9. If you explained it to him more slowly, he .. it.
 A. understands	 B. would understand 	 C. understood	 D. will understand.
10. People are now interested in saving money and ..resources.
	A. natural	 B. naturalize	C. nature	 D. naturally
III. Supply the correct verb form. ( 2pt)
1.They (1 move ) ..three times since they got married.
2 We ( visit ) Ha Long Bay next week. 
3.If the weather is fine, we (3 go ) ..camping next Sunday.
4.I wish I ( 4 can ) .go out for dinner with you now.
5.While I ( 5 stand ) . in front of the school gate, I (6 see) . ..Nam.
6.Mrs Thanh suggests ( 7 take ) .showers to save water.
7.At 6.30 last night, when I (8 have) dinner, my friend phoned me. 
IV: Read the passage and circle the best answer A, B, C, D to complete the passage. (1pt)
	David Evans is a farmer. He does farming on his own land in Wales. The farm has belonged to his family for generations. David (1) ..sheep on his land. He does not employ (2) fulltime workers. His sons helps him when they are not (3) school. The guests from the city enjoy their quiet holidays in the clean country (4) .and they come to visit their farm. However, it’s a lonely life for the Evans family when the guests have gone. The questions is that if his children want to (5) .the farm when Mr. Evans give up working.
A. feeds	B. grows	C. raises	D. leads
A. some	B. more	C. much	D. any
A. in 	B. for	C. at	D. on
wind	B. sight	C. life	D. air
take off	B. take over	C. take after	D. take care
V.Read the passage then anwer the questions.(1pt)
 Millions of pound worth of damage has been caused by a storm which passed across the north of England last night. The River Ribble burst its banks after heavy rain.
 People were rescued from the floods by the firemen, who received numerous calls for help. Wind speeds reached ninety miles an hour in some places.Roads were blocked by fallen trees and electricity lines were brought down, leaving thousands of homes wihtout electricity. “ Everything possible is being done to get the situation back to normal,” a spokesman said.
1. What has been caused by a storm which passed across the north of England?
2. When did the storm happen?
 ...
3. What happened to the River Ribble?
4.Who rescued many people from the floods?
 ..
5. Did wind peeds reach 90 miles an hour in some places? 
VI. (1pt)
1. The picture was painting by Michael last year.
 A 	 B C 	 D 
2. There’s the woman who she sold me the handbag.
	 A 	 B 	 C D 
3. Mr. Smith is going to buy a new Japanese car, doesn’t he?
	 A 	 B	 C 	 D 
4. I met a lot of interesting people while I was studying at Ho Chi Minh City.
 A 	 	B 	 C 	 D 
5. If I were you, I didn’t buy that expensive car.
 A 	 B C	 D 
VII. (2p)
1. It takes Hoa 2 hours to do her homework every day. 
 Hoa spends.............................................................................................................
2. We were late for school because of the heavy rain. 
 Because it ...
3.I started living here two years ago.
 I have 
4.People speak English as the first language in Australia.
 English ..
5. I’m sorry I don’t know the way to your house.
 I wish ....................................................................................................................
6.She doesn’t work hard, so she doesn’t get good marks.
 If .
7. "I'm working in a restaurant "she said 
 She said .
8. The girl was injured in the accident. She is now in the hospital.
 The girl 
Key 
I. 1D 2C 3C 4B 5A
II. 1.C 2.B 3.B 4.B 5.A 6.A 7.D 8.D 9.B 10.A
III1. have moved 2.are visiting 3.will go 4.could 5.was standing 6.saw 7.taking 8.was having
IV.\ 1.C 2.D 3.C 4.D 5. C
V. 1.Millions of pound worth of damage has been caused by the storm.(which pass across the north of England.)
2. It happened last night.
3. The River Ribble/It burst its banks .(after heavy rain) 
4. The firemen did./The firemen rescued many people from the flood. 5. Yes, it did.
VI.1. B 2.C 3.D 4. D 5.C
VII. 1.Hoa spends 2 hours doing her home work everyday
2.Because it rained heavily, we were late for school.
3.I have lived here for two years.
4.English is spoken as the first language in Australia.
5.I wish I knew the way to your house.
6.If she worked hard, she would get good marks.
7.She said she was working in a restaurant.
8 The girl who is now in the hospital was injured in the accident.
ĐỀ 14
I. Circle the word whose underlined part is pronounced differently from the others.( 1 pt)
1. 	A. action	B. national	C. partial	D. question 
2. 	A. tidal	B. sight	C. describe 	D. cinema
3. 	A. connect	B. comfort	C. computer	D. contest
4. 	A. cough 	B. though 	C. rough	D. tough
5. 	A. pleased	B. erased 	C. increased	D. amused
II. Choose the word or phrase ( A,B,C or D) that best fits the blank space in each sentence. ( 2pts)
 1. - Mary: “Is 11 o’clock alright?” - Tom: “______.”
A. Yes, that’s fine	B. No, I don’t want to go C. Wait a minute	 D. Sounds interesting
2. Typhoons, floods or droughts can easily ______ a harvest.
	A. finish	B. destroy	C. provide	D. defeat
3. You should pay ______ to what the instruction is saying.
 A. attendance	B. intention	C. convention	D. attention 
4. My friends usually enjoy my ______ of humor.
 A. sense 	B. kind 	C. means	D. form 
5. - Mother: “Could you do me a favor?”	- Kate: “______.”
	A. No, thanks. I’m fine B. Yes, that’s kind of you C. Yes, sure	 D. Yes, thank you
6. Practising ______ English anywhere you can is a way to better your speaking skill.
	A. speak	B. speaking	C. to speak	D. for speaking
7. Soak some old newspapers in a ______ of water overnight.
	A. pair	B. bunch	C. bucket	D. tube 
8. Mrs. Thanh: “______ you give the book to me, please?” - Mai: “Of course.”	 . 
	A. Will 	B. Shall 	C. Do 	D. Should
9. The winners are the first ones ______ a fire.
	A. make	B. makes	C. making	D. to make
10. Do you know the man met our

Tài liệu đính kèm:

  • docxcac_de_luyen_thi_mon_tieng_anh_lop_9_co_dap_an.docx