Tổng hợp 50 đề luyện thi môn Tiếng Anh Lớp 9 (có đáp án)

Tổng hợp 50 đề luyện thi môn Tiếng Anh Lớp 9 (có đáp án)

I. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

 1. A. grate B. staple C. marinate D. shallot

 2. A. dials B. calls C. talks D. plays

II. Mark the letter A , B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

 3. A. recipe B. tablespoon C. ingredient D. benefit

 4. A. avocado B. traditional C. ingredient D. significant

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

 5. The museum has a superb collection of ancient _________ from Nubia.

 A. artefacts B. leather C. presence D. beads

 6. Our aim is to make the performing arts, museums and our _________ accessible to all.

 A. love B. patriotism C. heritage D. status

 7. I have ten pictures and eight pieces _______ sculpture on exhibition.

 A. of B. on C. in D. for

 8. David Ferris’s father was a bank manager living _________ the outskirts of the Lancastrian Town of Preston. A. of B. on C. in D. at

 9. All people should join hand in protecting the environment _________ we can gain better health.

 A. in order that B. when C. because D. even though

 10. _________ we were waiting, a woman with a phone on her hand asked us what we were doing.

 A. That B. In order that C. While D. Although

 11. The bus ______ up passengers outside the airport. A. hits B. sends C. lays D. picks

 12. After visiting Van Phuc village, they came _________ to their hotel for lunch.

 A. at B. up C. down D. back

 13. At the moment, my sister _________ her homework, my brother _________ games.

 A. is making - is playing B. is doing - is playing C. does – plays D. makes - is playing

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction

 14. Is Ben Thanh Market a place of interest in Ho Chi Minh City?

 15. Many international tourist are interested in make woven baskets.

 16. I pick up a piece of wood and started carving.

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

 17. “What do you think of your new laptop? – “__________”

 A. I’m sorry, I can’t. Let’s go now. B. I’m sorry. I’m home late

 C. I love it. D. But please be careful with it.

 18. “Can I try your new camera?” – “__________”

 A. I’m sorry, I can’t. Let’s go now B. I’m sorry. I’m home late

 C. Sure. I’d love to. Sure D. But please be careful with it.

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

 19. Acupuncture originated in China and has been used as a traditional medicine for thousands of years.

 A. began B. created C. developed D. introduced

 20. There is no evidence at this time that acupuncture can treat cancer itself.

 A. clue B. data C. proof D. sign

 

doc 173 trang hapham91 23/04/2021 22192
Bạn đang xem 20 trang mẫu của tài liệu "Tổng hợp 50 đề luyện thi môn Tiếng Anh Lớp 9 (có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
	1.	A. spread	B. cream	C. bread	D. head
	2.	A. sauce	B. stew	C. sugar	D. steam
	3.	A. acceptable	B. affordable	C. reliable	D. fashionable
	4.	A. skyscraper	B. populous	C. financial	D. fabulous
III.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.
	5.	He suggests _______ that they should adopt a different way of bringing up their children.
	A. parents	B. for parents	C. toward parents	D. to parents
	6.	If there is a mechanical problem, we suggest _______ the manufacturer directly.
	A. contact	B. to contact	C. contacting	D. to contacting
	7.	It is _______ that the best time to visit Hanoi is September.
	A. believed	B. worth	C. rumored	D. wondered
	8.	It _______ that Po Nagar Cham Towers were built in the 8th century.
	A. considered	B. was considered	C. has considered	D. considers
	9.	I suggest you _______ Ha Long Bay. It’s very picturesque.
	A. to visit	B. visiting	C. visited	D. should visit
	10.	The limestone formation of Thien Duong Cave is more _______ than that of Phong Nha Cave.
	A. spectacular	B. probable	C. geological	D. sight-seeing
	11.	During Perfume Pagoda festival, a large number of _______ flock to the pagoda to pray for happiness and prosperity in the coming year.
	A. spectators	B. passengers	C. pilgrims	D. travellers
	12.	In the 17th century, the Viet people _______ the temple tower, calling it Thien Y Thanh Mau Tower.
	A. put on	B. looked for	C. got into	D. took over
	13.	The police caught the thief _______ the corner of Cascade and Plum Streets.
	A. under	B. at	C. on	D. in
1. B	2. C	3. D	4. C	5. A	6. C	7. A	8. B
9. D	10. A	11. C	12. D	13. B	14. C	15. A	16. B
17. B	18. C	19. B	20. C	21. A	22. C	23. B	24. B
25. C	26. D	27. B	28. A	29. D	30. A	31. C	32. B
33 B	34 C	35 A 	36 D 	37 C	38 B	39 D	40 B
VII.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in 
	21.	Both genders should be provided with equal rights to education, employment and healthcare.
	A. deprived of tước đoạt 	B. furnished with	C. equipped with	D. supplied with
	22.	We should not allow any kind of discrimination against women and girls.
	A. inequality	B. hatred thù ghet	C. unbiased feeling 	D. intolerance k khoan dung
	Ha Long Bay is a UNESCO World Heritage Site and popular travel (23)_______ in Quang Ninh Province, Vietnam. The bay features thousands of limestone karsts and isles in various shapes and sizes. Ha Long Bay is a center of a larger zone which (24)_______ Bai Tu Long Bay to the northeast, and Cat Ba Island to the southwest.
	Ha Long Bay has an area of around 1,553km2, including 1,960 - 2,000 islets, most of (25)_______ are limestone. The core of the bay has an area of 334km2 with a high density of 775 islets. The limestone in this bay has gone through 500 million years of formation in different conditions and environments. The evolution of the karst in this bay has taken 20 million years (26)_______ the impact of the tropical wet climate. The geo-diversity of the environment in the area has created (27)_______, including a tropical evergreen biosystem, oceanic and sea shore biosystem. Ha Long Bay is home to 14 endemic floral species and 60 endemic faunal species.
	23.	A. situation	B. destination	C. direction	D. ground
	24.	A. offers	B. includes	C. consists	D. covers
	25.	A. them	B. those	C. which	D. whom
	26.	A. in	B. of	C. for	D. under
	27.	A. biochemical	B. biodiversity	C. bioconversion	D. biodefense
IX.	Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the s.
TAKING A WORKING HOLIDAY
	One of the more difficult things young people face when they want to travel is the lack of funds. During summer holidays and possibly at weekends, they are able to take on part-time jobs, but the money they make is just a drop in the bucket of what they need to travel far away. For example, traveling to Australia from Vietnam can be quite expensive just for an airline ticket, and to a lot of students wanting to travel, it can seem out of reach.
	For students wanting to travel to Australia and New Zealand in particular, however, they are in luck. Although many countries offer working holidays, these two countries are well-known for offering them. When a young person signs up to get a working holiday visa, he only pays for the round-trip airfare to get to either place and only needs to carry some extra cash for incidentals. Once he is there, a job awaits where he can earn some money.
	Many of the jobs require little or no experience, such as picking fruit or working in a busy pub out in the countryside. Some of the jobs require more experience that most people are unlikely to have, such as being a certified welder to work for eight weeks on a farm. That shouldn’t discourage you, though, because there is always something to be found if you search hard enough.
	There are many websites that advertise working holidays in Australia and New Zealand. If you have the courage and are looking for a way to make a little money and see the world, it might be just the ticket you were looking for.
	28.	Where can people find working holidays advertised?
	A. On the Internet	B. In magazines
	C. On the radio	D. In travel guidebooks
	29.	What can seem out of reach for young people?
	A. Being able to get time off from school
	B. Being able to earn money
	C. Being able to find a part-time job
	D. Being able to travel
	30.	Why would a student NOT want to take a working holiday?
	A. To show how fearful he is	B. To earn money
	C. To see the world	D. To visit a new place
	31.	Which students are in luck according to the passage?
	A. The ones who have airline tickets
	B. The ones who are on holiday
	C. The ones who want to go to Australia and New Zealand
	D. The ones who want have part-time jobs
	32.	According to the passage, which statement is true?
	A. People on working holidays must be from Australia or New Zealand
	B. A young person needs a special visa to go on a working holiday
	C. Some working holidays are not paid.
	D. Picking fruit is the only job available for young people on working holidays
33. Peter is a very good guitarist.
 A. Peter has a very good guitar. 	B. Peter plays the guitar very well. 
 C. The guitar Peter plays is very good. 	D. Peter plays the good guitar.
34. The college is not responsible for private property left in this building.
 A. If anything is stolen, we will help you find it.B. You are not allowed to leave anything here.
 C. Be careful with your private property here.D. It is better to leave your property outside the building.
35. We are now open on Saturdays in the afternoon as well as the morning.
 A. On Saturdays we now stay open longer than before.
 B. On Saturdays we are now open in the afternoon instead of the morning.
 C. On Saturdays we now close for lunch.
 D. We are now open all weekend.
36. He stepped on the mine, and it exploded.
A. If he doesn’t step on the mine, it doesn’t explode.
B. If he doesn’t step on the mine, it won’t explode.
C. If he didn’t step on the mine, it wouldn’t explode.
D. If he hadn’t stepped on the mine, it wouldn’t have exploded.
37 I think you should tell your parents the truth.
A. If I am you, I tell your parents the truth. 
B. If I am you, I will tell your parents the truth. 
C. If I were you, I would tell your parents the truth.
D. If I were you, I will tell your parents the truth. 
38. My computer always crashes when a CD is inserted.
A. If I insert a CD, my computer will crash. 
B. If I insert a CD, my computer crashes. 
C. If you want my computer to crash, insert a CD.
D. Unless you want my computer to crash, insert a CD. 
39. Water always boils when you heat it long enough.
A. If heated long enough, water boils. 	B. If water is heated long enough, it boils. 
C. If you heat water long enough, it boils.	D. All are correct. 
40. I wanted to see the man. He owned the restaurant.
	A. I wanted to see the man, who owned the restaurant.
	B. I wanted to see the man who owned the restaurant.
	C. I wanted to see the man, whom owned the restaurant.
	D. I wanted to see the man whom owned the restaurant.
ĐỀ SỐ 1
1. B	2. C	3. D	4. C	5. A	6. C	7. A	8. B
9. D	10. A	11. C	12. D	13. B	14. C	15. A	16. B
17. B	18. C	19. B	20. C	21. A	22. C	23. B	24. B
25. C	26. D	27. B	28. A	29. D	30. A	31. C	32. B
33 B	34 C	35 A 	36 D 	37 C	38 B	39 D	40 B
ĐỀ SỐ 2
I.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
	1.	A. grate	B. staple	C. marinate	D. shallot
	2.	A. dials 	B. calls	C. talks	D. plays
II.	Mark the letter A , B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
	3.	A. recipe	B. tablespoon	C. ingredient	D. benefit
	4.	A. avocado	B. traditional	C. ingredient	D. significant
III.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.
	5.	The museum has a superb collection of ancient _________ from Nubia.
	A. artefacts	B. leather	C. presence	D. beads
	6.	Our aim is to make the performing arts, museums and our _________ accessible to all.
	A. love	B. patriotism	C. heritage	D. status
	7.	I have ten pictures and eight pieces _______ sculpture on exhibition.
	A. of	B. on	C. in	D. for
	8.	David Ferris’s father was a bank manager living _________ the outskirts of the Lancastrian Town of Preston. A. of	B. on	C. in	D. at
	9.	All people should join hand in protecting the environment _________ we can gain better health.
	A. in order that	B. when	C. because	D. even though
	10.	_________ we were waiting, a woman with a phone on her hand asked us what we were doing.
	A. That	B. In order that	C. While	D. Although
	11.	The bus ______ up passengers outside the airport. A. hits	B. sends	C. lays	D. picks
	12.	After visiting Van Phuc village, they came _________ to their hotel for lunch.
	A. at	B. up	C. down	D. back
	13.	At the moment, my sister _________ her homework, my brother _________ games.
	A. is making - is playing B. is doing - is playing C. does – plays D. makes - is playing
IV.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction 
	14.	Is Ben Thanh Market a place of interest in Ho Chi Minh City?
	15.	Many international tourist are interested in make woven baskets.
	16.	I pick up a piece of wood and started carving.
V.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.
	17.	“What do you think of your new laptop? – “__________”	
	A. I’m sorry, I can’t. Let’s go now.	B. I’m sorry. I’m home late
	C. I love it.	D. But please be careful with it.
	18.	“Can I try your new camera?” – “__________”
	A. I’m sorry, I can’t. Let’s go now	B. I’m sorry. I’m home late
	C. Sure. I’d love to. Sure	D. But please be careful with it.
VI.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
	19.	Acupuncture originated in China and has been used as a traditional medicine for thousands of years.
	A. began	B. created	C. developed	D. introduced
	20.	There is no evidence at this time that acupuncture can treat cancer itself.
	A. clue	B. data	C. proof	D. sign
VII.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
	21.	The gender gap in primary education has been eliminated.
	A. variety	B. inconsistency	C. difference	D. similarity
	22.	The United Kingdom has made a remarkable progress in gender equality.
	A. insignificant	B. impressive	C. notable	D. famous
VIII.	Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
HEALTH DETECTOR
	Scientist Hayat Sindi’s device is the sire of a postage stamp, and it costs just a penny. But it could (23) _________ millions of lives. In many parts of the world, doctors and nurses work with no (24) _________ or clean water. They have to send health tests to labs and wait weeks for results. But this little piece of paper could change that. It contains tiny holes that are filled with chemicals. These chemicals are able (25) _________ health problems. A person places a single drop of blood on the paper. The chemicals in the paper change (26) _________ the blood and indicate (27) _________ or not the person has an illness.
	(Source: http: / / ngl.cengage.com)
	23.	A. build	B. keep	C. start	D. save
	24.	A. electric	B. electrical	C. electrician	D. electricity
	25.	A. detect	B. detecting	C. to detect	D. to detecting
	26.	A. although	B. because	C. due to	D. in spite of
	27.	A. as if	B. either	C. neither	D. whether
IX.	Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.
	Lorna: I might retire early. I don’t know. I’m 55 and my husband retired last year. He spends most of his time in the garden. I’d really like to be there with him though I am not quite fond of the tasks. I’m definitely going to learn a new language. I hate going abroad and speaking English.
	Cass: I’m only 26, so I’m not going to retire soon! In fact I want to have more chances to earn our living. Jamie and I are going to have a baby next year and we’re really excited about that. We want to have a big family and live in a big house. Then, when I retire, my children and grandchildren will all be able to stay.
	Sue: Well, Roger and I don’t agree about retiring. I love work and I don’t want to retire! I know I won’t have anything to do.
	Roger: I asked my boss at work recently and I might be able to retire next year. I might buy a house in France and spend the time that my family deserved to have with me long before. I’d love to have my first long-awaited visit to Paris with my wife one day.
	Linda: I want to retire as soon as possible. I have three sons and now I don’t even have time to play with them. They will become mature very soon and don’t want to spend quality time with me. I can’t stand the thought.
	28.	The reason Lorna looks forward to her retirement is because ________.
	A. her husband has already retired B. she likes doing gardening
	C. she hates travelling abroad D. she likes to learn English
	29.	Which of the following is NOT true about Cass?
	A. His baby is born the following year. B. He wants his family to live in a big house.
	C. He wants to retire soon. D. He wants to earn more money.
	30.	Who does NOT want to retire shortly? A. Linda	B. Sue	C. Roger	D. Lorna
	31.	Roger _______________________________.
	A. has spent enough time with his family already B. will ask his boss for retirement next year
	C. has never been to Paris before D. doesn’t want to go to Paris
	32.	The word “mature” in the passage is closes: in meaning to __________.
	A. old	B. grown-up	C. childish	D. young
V. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.
33. "Why didn 't you follow my advice?" he said.
 	A. He asked me to follow his advice. 
B. He asked me not to follow his advice. 
 	C. He asked me why I did follow his advice.
D. He asked me why I hadn't followed his advice.
34. "If I were you, I would take the job," said my room-mate.
 	A. My room-mate was thinking about taking the job.
B. My room-mate advised me to take the job. 
 C. My room-mate introduced the idea of taking the job to me.
D. My room-mate insisted on taking the job for me.
35. "I will pay back the money, Gloria," said Ivan.
 A. Ivan apologised to Gloria for borrowing her money.
B. Ivan offered to pay Gloria the money back.
 	 C. Ivan promised to pay back Gloria's money.
D. Ivan suggested paying back the money to Gloria.
36. My classmate gave this book to me.
 	 A. My classmate was given this book by me.
B. This book was given to me by my classmate.
 	C. This book was given my classmate by me.
D. This book was given to my classmate by me. 
37. I started Working here in 2000.
 	A. I have started work here since 2000. 	
B. I haven't worked here since 2000.
 C. I have started working here since 2000.	
D. I have worked here since 2000.
38. I often get up early.
 	A. I used to get up early. 	B. I can get up early.	
C. I am used to getting up early. 	D. I like to get up early.
39. No one has opened this box for a hundred years.
 	 A. This box hasn't been opened for a hundred years.
B. This box lias been opened for a hundred years.
 	 C. This box has belonged to nobody for a long time.
D. Sorvone opened this box a hundred years ago.
40. They made David work hard.
 	A. David was made to work hard. 	B. Dayid was made work hard.
 	C. David worked as hard as they did. 	D. David was made working hard.
ĐỀ SỐ 2
1. D	2. C	3. C	4. A	5. A	6. C	7. A	8. B
9. A	10. C	11. D	12. D	13. B	14. D	15. C	16. D
17. C	18. D	19. A	20. C	21. D	22. A	23. D	24. D
25. C	26. C	27. D	28. A	29. C	30. B	31. C	32. B
33.D	34.B	35.C	36.B	37D	38C	39A	40 A
ĐỀ SỐ 3
I.	Mark the letter A, B, c or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
	1.	A. museum	B. cultural	C. drum	D. sculpture
	2.	A. tablecloth	B. authenticity	C. through	D. although
II.	Mark the letter A, B, c or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
	3.	A. competition	B. generation	C. conical	D. authenticity
	4.	A. family	B. typical	C. grandparents	D. embroider
III.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.
	5.	Moderation doesn’t mean ________ the foods you love.
	A. to eliminate	B. eliminating	C. to prevent	D. preventing
	6.	Studies suggest _ only when you are most active and giving your digestive system a long break each day. A. to eat	B. being eaten	C. eating	D. being eating
	7.	Your body uses calcium to build healthy bones and teeth, ______ them strong as you age.
	A. remain	B. care	C. continue	D. keep
	8.	If you eat too quickly, you may not _______ attention to whether your hunger is satisfied.
	A. pay	B. take	C. keep	D. show
	9.	Common eating habits than can lead to ________ are: eating too last, eating when not hungry, eating while standing up, and skipping meals.
	A. gain weight	B. weight gain	C. put on weight	D. be heavy
	10.	Keeping a ________ for a few days will help you discover your bad eating habits.
	A. diary	B. personal	C. food dairy	D. report
	11.	You may have had certain eating habits for so long that you do not	 ________ they are unhealthy.
	A. recognize	B. realize	C. understand	D. tell
	12.	If children don’t play sports, they ________ sleepy and tired.
	A. would feel	B. will feel	C. would have felt	D. had felt
	13.	If you eat a lot of fruit, you ________ health problems.
	A. have	B. may have	C. had	D. will never have
IV.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
	14.	All families in Phuoc Tich village earned their living from making ceramics for the past 500 years.
	15.	Some of the most excited architecture in Britain can be found in Manchester and the 	
	nearby Salford Quays area.
	16.	Artisans in the traditional craft village are facing difficulties in seeking markets for their product.	
V.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.
	17.	Nam: “Do you think that there are any jobs which only men or only women can or should do?”
	Lan: “_________”
A. Men are better at certain jobs than women. B. I agree. It really depends on their physical strengths and preferences.
C. Women and men should cooperate with each other. D. Men are often favoured in certain jobs.
	18.	Lan: “Would you rather work for a male or female boss?”
	Nam: “_________”
	A. I’ve been self- employed for five years. B. I don’t like working under time pressure
	C. I prefer a male boss. D. I can’t stand the women gossips
VI.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
	19.	Acupuncture can treat from simple to complicated ailments.
	A. acupoints	B. diseases	C. points	D. treatments
	20.	Some people believe that acupuncture can be a cure of cancer.
	A. allergy	B. practice	C. therapy	D. treatment
VII.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
	21.	Men and women equally gain first class degrees.
	A. acquire	B. lose	C. achieve	D. obtain
	22.	The United Kingdom still faces challenges in gender equality.
	A. fairness	B. inequality	C. evenness	D. equilibrium
VIII.	Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
	When we feel anxious, we often give ourselves negative messages like: “I can’t do this”, “I’m useless” and “I’m going to fail”.
	It can be difficult but (23)____________ to replace these with positive thoughts such as: ‘this is just anxiety, it can’t harm me’ and, ‘relax, concentrate - it’s going to be okay’.
	Picturing how you’d like things to go can help you feel more (24)____________ Try to imagine yourself (25)____________ up to an exam feeling confident and relaxed. You turn over your paper, write down what you do know and come away knowing you tried your best on the day.
	It can sometimes feel like your whole future depends on (26)____________ grades you get. There can be a lot of pressure for young people to do well in exams which can cause a lot of stress and anxiety. You might have (27)____________ certain grades or put into a higher set, and feel if you don’t get the grade you’ll let your teachers or parents on.
	Remember, exams are important – but they’re not the only way to a successful future. Lots of people go success in life without doing well in school exams.
	23.	A. afford	B. allow	C. let	D. try
	24.	A. positive	B. negative	C. tense	D. stressful
	25.	A. to turn	B. turning	C. turn	D. turned
	26.	A. why	B. when	C. what	D. how
	27.	A. been predict	B. predicted	C. be predicted	D. been predicted
IX.	Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.
	Situated on the central coast of Vietnam, which is famous for many beautiful beaches. Lang Co Beach, since June 2009, has become an official member of the “World’s most beautiful bays” club. Today, it is a popular destination for tourists in Vietnam, especially for those who love beach so much.
	With the length of approximately 10 kilometres, Lang Co Beach located in Lang Co town, Phu Loc district, Thua Thien – Hue province is next to the National Highway 1A and near Hai Van Pass.
	Lying on the most beautiful curve of the country, Lang Co has almost everything that the nature can offer: green mountains and tropical forests, smooth white sand, full of sunshine and cool, blue and clear sea as crystal, and the average temperature of 25°C in summer. It is an attractive destination for both domestic and international tourists in Vietnam. It is the third bay of Vietnam, after Ha Long and Nha Trang, named in the list of 30 most beautiful bays in the world.
	It can be said that nobody can resist a beauty like Lang Co town. This small and peaceful town will give you the most relaxing time and many games at the beach. In addition, you will have a good time to enjoy the seafood with various kinds of shrimps, lobster, crab, butter-fish, mackerel fish, oysters, etc. and not far from the beach are some attractions such as Lang Co fishing village, Chan May scenery.
	Lying on the “Central Heritage Road”, Lang Co is very close to other famous attractions such as the Imperial City of Hue, Hoi An Ancient Town, Son Tra Peninsula where the famous Son Tra Natural Reserve and beautiful beaches located, and so many more.
	28.	Lang Co beach is located _________.
	A 10 kilometres away from Hue B. under Hai Van Pass
	C. between Hoi An Ancient Town and Son Tra Peninsula D. on the most beautiful curve of Vietnam
	29.	The most important reason why so many tourists come to Lang Co beach is that _______.
	A. it is considered an ideal place for beach lovers B. it is the third most beautiful beach in Vietnam
	C. they can enjoy various kinds of seafood D. they can come to the famous Son Tra Natural Reserve
	30.	All of the following are attractions of Lang Co Beach EXCEPT _______.
	A. cool, blue and clear sea as crystal B. its location on the “Central Heritage Road”
	C. the National Highway 1A next to it D. smooth white sand, and full of sunshine
	31.	We can infer from the passage that Lang Co Beach _______.
A. enjoys the harmony of nature and humans B. is very hot during summer
C. is the most beautiful bay in the world D. is the first member of the “World’s most beautiful bays” club
	32.	Coming to Lang Co Beach, you can do all of the following activities EXCEPT _______.
	A. visiting the nearby fishing village B. enjoying seafood
	C. relaxing and joining in beach games D. sunbathing on many beautiful beaches
III. Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one.
33. "Cigarette?" he asked. "No, thanks,." I said.
 	A. He offered me a cigarette, but I promptly declined. 
B. He mentioned a cigarette, so I thanked him.
 	 C. He asked if I was smoking, and I denied at once.
D. He asked for a cigarette, and I immediately refused.
34. If the red light shows, your drink is unavailable - please make another choice.
 	A. The red light goes on if the machine is out of order.
 B. If the red light shows, you must wait before you decide on a drink.
 	 C. If the red light is on, you must choose a different drink.
 	 D. If the red light is on, you should move toanother machine.
35. Smoking is permitted if all agree.
 	A. You may smoke only if everybody agrees. 	
B. Everyone has agreed not to smoke.
 	C. Go outside if you want to smoke.	
D. Nobody minds if you smoke.
36. I regret not attending Mr Smith's lecture.
 	A. I wish I attended Mr Smith's lecture.	B. I wish I have attended Mr Smith's lecture.
 	C. If only I attended Mr Smith's lecture.	D. If only I had attended Mr Smith's lecture.
37. I haven't got money, so I'm not going on holiday.
 	A. Having no money made me go on holiday. 
B. Not having money on my holiday got me down.
C. If I have money, I'll go on holiday.
D. If I had money, I would go on holiday.
38. We are talking about the girl who used to be a Miss World.
 	A. The girl about whom we are talking used to be a Miss World.
B. We hardly know a girl who used to be a Miss World. 
 	C. The girl who used to be a Miss World said that she knew you.
D. We know the girl who used to be a Miss World.
39. Unless you can swim, you aren't allowed to sail this boat.
 A. Anyone who wants to sail this boat must be able to swim.
B. If you can't swim, you'll have to go in this boat.
 	C. You may sail this boat whether you can swim or not.
D. The only persons allowed to swim are those in the boat.
40. Tom said: "If I were you, I wouldn't trust Peter." 
 	A. Tom wasn't me and he trusted Peter. 	
B. Tom advised me not to trust Peter. 
 	C. I trusted Peter and Tom did, too. 	
D. Whatever Tom said, I trusted Peter.
ĐỀ SỐ 3
1. A	2. D	3. C	4. D	5. B	6. C	7. D	8. A
9. B	10. C	11. B	12. B	13. D	14. B	15. B	16. D
17. B	18. C	19. B	20. D	21. B	22. B	23. B	24. A
25. B	26. D	27. B	28. D	29. A	30. C	31. A	32. D
33 A	34 C	35 A	36D	37D	38A	39A	40B
ĐỀ SỐ 4
I.	Mark the letter A, B, c or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
	1.	A. versatile	B. slice	C. sprinkle	D. combine
	2.	A. sprinkle	B. drain	C. tender	D. garnish
II.	Mark the letter A, B, c or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
	3.	A. assure	B. pressure	C. figure	D. leisure
	4.	A. concentration	B. favorable	C. adolescence	D. relaxation
III.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.
	5.	David _______ a seat on the evening flight to Ho Chi Minh city.
	A. travelled	B. paid	C. booked	D. made
	6.	In Con Dao, there are green _______ of forests and fresh meadows and the houses with red roofs, which forms the picture of nature with bright colours.
	A. lands	B. regions	C. wilderness	D. stretches
	7.	A _______ is usually necessary when you travel overseas.
	A. passport	B. driving licence	C. birth certificate	D. degree
	8.	Our plane arrives in Hanoi at _______ two o’clock in _______ afternoon.
	A. Ø – the	B. the – the	C. a – a	D. the – an
	9.	They are going to spend their holiday _______ rural France.
	A. relaxing	B. exploring	C. reserving	D. searching
IV.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
14.	Chinese Painting became popularly around 581 AD since more and more people began	to appreciate its beauty.
15.	In order that promote the development of the craft village, more support from local authorities is needed.
	16.	Careful planning is very important to help craft villages growing and flourish to attract	
	more tourists to the country.
V.	Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.
	17.	- “________________”
	- “It was very sunny and hot. We had a bit of a heat wave.”
	A. Did you enjoy your holiday?	C. What was the weather like there?
	B. How was the wave?	D. How was the beach?
	18.	- “Could you do me a favor, please?
	- “________________”

Tài liệu đính kèm:

  • doctong_hop_50_de_luyen_thi_mon_tieng_anh_lop_9_co_dap_an.doc